Почетна > Србија
Србија

Економске мере показују бригу државе

Члан Фискалног савета Бојан Димитријевић изјавио је данас да су нове економске мере у оквирима постојећих фискалних правила, и да показују бригу државе о грађанима.
Фото: Pexels/Pixabay

„Влада Републике Србије доноси групу мера која се састоји од четири врсте мера, усмерену ка повећању животног стандарда пензионера, затим запослених, пре свега у здравству и просвети, на побољшање стандарда родитеља са децом до 16 година, док се четврта мера односи на подстицај туризму. Мој је утисак да су ове мере добро циљане, односно да су усмерене на праве цијне групе у овом тренутку“, рекао је Димитријевић и додао да је најважније што мере показују бригу државе о њеним грађанима.

Он се посебно осврнуо на запослене у просвети и истакао да је важно што се континуирано, годинама уназад, повећавају плате у образовању.

„Важно је да имамо добро плаћене просветне раднике, јер треба дугорочно да водимо политику која ће повећати ауторитет професора. Треба да се ради на томе да се најпре привуку, а затим и задрже квалитетни људи у просвети“, рекао је члан Фискалног савета за Пинк.

Он је закључио да су нове економске мере у оквирима фискалних правила, с обзиром на то да учешће пензија у БДП-у остаје испод 11 одсто.

Политички протест опозиције: Говор одржала активистиња организације коју финансира Рокфелеров фонд (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.