Почетна > Свет
Свет

Џорџија: Суд ће ускоро објавити делимичан извештај о Трампу

Делови извештаја Велике пороте суда у Џорџији о покушајима бившег председника Доналда Трампа да оспори изборе из 2020. године требало би објавити одмах, али свака препорука о евентуалној криминалној оптужби ће остати запечаћена, засад, саопштио је данас државни судија.
Фото: Танјуг/AP/Mary Altaffer

Налаз истражног већа, који су остали запечаћени од завршетка коначног извештаја у јануару, могао би потенцијално да послужи као основа за кривично гоњење Трампа или његових сарадника, који су покушали да оспоре победу демократског председника Џозефа Бајдена, пренео је Ројтерс.

Судија Вишег суда у округу Фултон у Џорџији Роберт Мекбурни рекао је да ће три дела извештаја бити обелодањена у четвртак.

Одлука о томе да ли да се поднесе кривична пријава на крају зависи од тужитељке округа Фултон Фани Вилис.

На саслушању 25. јануара, Вилис је рекла МекБурнију да су одлуке о оптужбама биле „неминовне“ и позивали су га да тај извештај држи у тајности.

Истрага Вилис би Трампа могла учинити првим бившим америчким председником који би се суочио са кривичним гоњењем, месецима након што је покренуо кандидатуру за републиканску председничку номинацију за 2024. годину.

Трамп је негирао све и оптужио Вилис, коју су изабрале демократе, да се води политичким мотивима.

Кина: Балони САД летели изнад Кине 11 пута без дозволе од јануара 2022.

Преузмите андроид апликацију.