Почетна > Свет
Свет

Џеки Чен: У плану филм „Гас до даске 4“

Глумац и мајстор борилачких вештина Џеки Чен наговестио је да је у плану снимање четвртог наставка успешног филмског серијала акционих комедија „Гас до даске“.
Фото: Wikimedia Commons/Gage Skidmore

„Управо разговарамо о ‘Гасу до даске 4′“, напоменуо је Чен присећајући се настанка серијала, као гост „Црвено море међународног филмског фестивала“ у Саудијској Арабији.

Звезда низа успешних хонгоншких борилачких филмова Чен је у почетку оклевао да прихвати „Гас до даске“, редитеља Брета Ратнера, иако је улога полицајца била писана баш за њега.

„Играо сам полицајце из Хонг Конга, из Макаа, из Кине, увек сам био полицајац. Могу ли играти нешто друго? ‘Не’, одговорили би. Онда је мој менажер рекао да постоји сценарио зван ‘Гас до даске’. Полиција Хонг Конга. Рекох: ‘Не'“, присетио се Чен.

Према његовим речима, сценарио није предвиђао да игра у Сједињеним Државама рођеног Кинеза, већ полицајца из Хонг конга који долази у Америку и слабо прича енглески језик.

Одлучио је на крају ипак да се ипак опроба у тој улози, иако је мислио да филм из 1998. године, у коме му партнера америчког полицајца игра Крис Такер, неће успети у бископима.

“Онда је стигао телефонски позив. Ратнер и Такер су ме звали из Њујорка. Луди су. Имали смо 70 милиона долара после првог викенда (приказивања)! Онда смо урадили други и трећи део (из 2001. и 2007.)“, присетио се Чен.

И након неколико стотина филмова Чен нема намеру да успори и размјатра неколико сценарија, међу којима су филм у коме се појављу само он и птица и други у коме игра деду који се брине о панди, а волео би и да снима више љубавних прича.

„Имам толико ствари, толико сценарија у глави да се надам да ћу их завршити у наредних десет година“, рекао је Чен.

Južna Koreja zakonom podmladila stanovništvo

Преузмите андроид апликацију.