Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Џејми Оливер открива: Тајна хрскавог поврћа је техника „полутајмера“

Ово је посебно корисно са поврћем као што су шпаргле, тиквице, паприка и броколи.
Фото: Unsplash/Clem Onojeghuo

Џејми Оливер, познати британски кувар и телевизијска личност, стекао је репутацију због својих једноставних, али ефикасних техника припреме хране. Једна од његових најпознатијих техника је „полутајмер“ поврћа.

Ова техника укључује делимично кување поврћа пре него што га пребаците у врели тигањ или роштиљ. Џејми то ради тако да поврће задржи хрскавост, али истовремено појача укус. За овај поступак, поврће ће брзо скувати у кључалој води или накратко бланширати. Ово је посебно корисно са поврц́ем као што су шпаргле, тиквице, паприка и броколи.

Полувреме за поврће омогућава постизање савршене равнотеже између хрскавости и мекоће. Делимично кување омекшава поврће, што га чини лакшим за каснију припрему на тигању или роштиљу, док у исто време задржава природну хрскавост. Ово је кључно јер хрскава текстура доприноси укусу и доживљају јела.

Поред тога, овом техником се постиже и интензивирање укуса поврћа. Полукување поврћа омогућава да се природни сокови и ароме ослободе и интензивирају, што резултира богатијим и дубљим укусом. Поврће постаје пуније и свежије, а укуси се прожимају на јединствен начин.

Џејми Оливер је мајстор у савладавању ове технике и често је користи у својим рецептима. Његови оброци се често хвале због хрскавости поврћа и изражених укуса које постиже овим једноставним триком.

Дакле, ако желите да унапредите своје кулинарске вештине и обогатите оброке, можете се ослонити на технику поврћа „полутајмер” Џејмија Оливера. Истражите свет нових укуса и текстура које ова техника доноси и одушевите своје госте хрскавим и укусним јелима која припремате.

Da li med može da zameni šećer?

Преузмите андроид апликацију.