Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Две премијере, два фестивала и још много тога у Новом Саду ове среде! Ко каже да петак није у среду? (среда, 13. септембар)

Ова среда је доказ да је лето још актуелно и да се не предаје. Најнижа температура ове среде биће 16 степени, а највиша дневна 33 степена. И вечери су праве летње, па није лоше да знате да се данас много тога интересантног дешава у Новом Саду и да трба да изађете и проведете се, јер знамо сви да „све је у реду, петак је у среду“.
Фото: Градске инфо
Ево шта нас очекује у Новом Саду ове среде:

Од 18:00 сати у Огранку САНУ у Новом Саду одржаће се предавање проф. др Ненада Филиповића „Дигитални пацијенти у медицини, колико смо далеко?“.

Дигитални пацијенти су нова парадигма за развој новог лека и медицинских уређаја и њихово тестирање на компјутерски генерисаним пацијентима.

Пројекат СИЛИЦОФЦМ Европске Уније је вишеразмерно моделирање срчаних болести које узима у обзир свеобухватну листу специфичних карактеристика пацијента као што су генетски, биолошки, фармаколошки, клинички, сликовни и ћелијски аспекти.
Рачунарска платформа за вишескално моделирање и вештачку интелигенцију у биомедицинском инжењерству је резултат пројекта који такође може да служи као едукативни алат за студенте и истраживаче.

Фото: Pixabay/Lalmch

Концепт дигиталних пацијената повезује основна експериментална истраживања са клиничким студијама и велике податке са биоинформатиком, претраживањем података и алатима за обраду слика како би се смањили експерименти на животињама и клиничке студије на стварним пацијентима.

Вечерас је треће вече Фестивала камерне музике 2023 је резервисано за промоцију трећег ЦД-а Новосадског дувачког квинтета.

Промоција под називом ,,Шарм француске музике у огледалу Саве Шумановића“ ће се одржати у 20:00 часова, у Галерији Матице српске.

Фото: www.festivalkamernemuzike.com

Улаз је слободан.

Данас почиње међунараодни фестивал „Tanz Platz“ у СКЦНС Фабрици.
Фото: skcns.org

Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ одржава се од 13. до 19. септембра 2023. године, у СКЦНС Фабрици. Ово је седмо издање Фестивала, у организацији Студентског културног центра Нови Сад, а програм обухвата плесне перформансе уметника и уметница који долазе из Француске, Велике Британије и Србије.

„Tanz Platz“  је манифестација чији циљ је да представи младе актере на европској плесној сцени и тенденције у савременом плесу. Настао је уз подршку европске плесне платформе „Aerowaves“ у чијем фокусу су млади и надолазећи плесачи и плесачице савременог плеса, кореографи и кореографкиње, као и остали професионалци који се баве овом уметношћу.

Детаље и програм фестивала можете погледати на сајт организатора СКЦНС Фабрика.

Улаз на све програме је бесплатан.

„After finale“ стиже на велико платно Arene Cinapleх уз поклоне за најсрећније.
Фото: Areni Cineplex

Arena Teen догађај, заказан за вечерас од 20:00 часова у Areni Cineplex доноси финални део светски популарне франшизе ,,After“ и поклоне за најсрећније посетиоце.

Жељно ишчекивани филм “After finale” стиже на велико платно, а најсрећније посетиоце очекују поклон књиге од партнера акције – Чаробна књига као и ваучер од бренда Голден Росе који се односи на кармин или лак за нокте и 50% попуста на услугу професионалног шминкања.

У Српском народном позоришту можете погледати премијеру представе „Заједно“ од 19:30. Представа је копродукција СНП-а, Бео Арт-а, Центра за културу Тиват и Културног центра Панчево.

Карте можете купити и резервисати онлајн на сајту Српског народног позоришта.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!

Уживајте!

Tate Novosađani ne prestaju da oduševljavaju! Jedan „ćalac“ ima problem, drugi „ćalac“ rešava

Преузмите андроид апликацију.