Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Дванаесто БИГ дечије лето од 26. јуна

У организацији Дечијег културног центра Нови Сад, у недељу, 26. јуна, под слоганом „Панонска симфонија“ почиње 12. по реду „Новосадско БИГ дечије лето“, које ће трајати до 26. августа.
Фото: PrtSc/Facebook/BIG Novi Sad

Свечано отварање одржаће се у централном холу Тржног центра БИГ с почетком у 18 часова, а „Новосадско БИГ дечије лето“ отвориће члан градског већа за културу Далибор Рожић.

Том приликом наступаће и малишани из хора „Сунцокрети“ и ученици музичке школе „Исидор Бајић“, као и глумци Дечијег културног центра Нови Сад.

Паралелно уз наступе на бини, одржаваће се и Базар креативних радионица у оквиру ког ће се представити организације и удружења која су наши сарадници на овогодишњем 12. „Новосадском БИГ дечијем лету“.

Током предстојећа два месеца најмлађи Новосађани, узраста од четири до 14 година, имаће прилику да летњи распуст проведу на забаван и креативан начин учествујући на бројним радионицама и активностима на двадесетак локација у Новом Саду и околини.

У складу са слоганом „Панонска симфонија“, наши пријатељи из бројних установа, удружења и организација креирали су радионице, па ће тако најмлађи посетиоци имати прилику да праве анимиране филмове о војвођанским хероинама филантропкињама, активисткињама, уметницама и научницама, сазнаће у којим се све царствима Војводина налазила, каква се храна може наћи на асталима, упознати обичаје који су се поштовали у Војводини приликом венчавања, како су се деца некад играла, где су данас најлепши салаши, како се користи ђерам, а како је изгледало прошетати се корзом. Зарониће у дубине панонског мора и открити шта раде археолози а шта  палеонтолози. Малишани ће имати прилике и да се опробају у глуми, цртању, вајању, моделовању, разним спортовима…

Током јула, клинци ће бити део Креативних кампова који ће бити организовани у дворишту КЦ „Еђшег“ и ОШ „Петефи Шандор“, када ће се упознати са градовима кроз које Дунав пролази, магичним светом биљака, али и са животом успешних спортиста, односно њиховим начином живота, зашто треба возити бицикл и слично.

Такође, до краја јула, у централном холу ТЦ БИГ одржаваће се представе и радионице, сваког уторка и четвртка, као и током две суботе (9. и 30. јула), од 18 до 20 часова.

Дакле, током наредна два месеца малишани ће завирити у Музеј Војводине, Спомен-збирку Павла Бељанског и Градску библиотеку, а део програма су припремили и Дечији културни центар Нови Сад, ЗОЦ „Аџија“, Пријатељи деце Новог Сада, Новосадски културно-образовни круг, Ликовни круг – удружење уметника Петроварадинске тврђаве, Студио ДОМ анимације, Центар за образовање „Хепи спот“. За спортске активности задужени су Капуера Академија Нови Сад, Фјужн фитнес & Денс студио, Центар корективне гимнастике „Кинесис микс“, Креативни погон, као и Адреналин парк „Земља чуда“.

Ове године су нам се прикључили и Центар за креативну едукацију „Кућа знања“ и Центар за едукацију и подршку деци, родитељима и стручњацима у образовању „Дечија лука“.

За сваку радионицу важно је пријавити дете на време, будући да су капацитети ограничени. Бројеви телефона за пријаве се налазе у књижици, заједно са тачним терминима одржавања радионица.

Програмска књижица ће бити подељена по школама до краја школске године, а књижицу у елекронској форми је могуће пронаћи и ОВДЕ.

Покровитељ манифестације је Градска управа за културу Новог Сада, а велики пријатељи ТЦ БИГ и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АПВ.

Kritična masa „Letnji raspust“ 24. juna u Limanskom parku

Преузмите андроид апликацију.