Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Критична маса „Летњи распуст“ 24. јуна у Лиманском парку

Завршава се још једна школска година, а овај пут Критична маса обележава почетак летњег распуста једном лаганом летњом вожњом кроз град.
Фото: PrtSc/Facebook/CMNoviSad

Посебну пажњу скрећемо на све веће улагање у бициклистичку инфраструктуру и позитиван тренд пораста броја бициклиста на улицама Новог Сада, али и на све већу популарност бицикла као превозног средства међу школарцима, посебно средњешколског узраста.
Оно што је такође битно напоменути је то да је у току оформљавање и укрупњавање бициклистичких удружења у Србији. “Новосадска бициклистичка иницијатива” Нови Сад, “Улице за бициклисте” Београд, “Дунавски центар за компетенцију” Београд и “Сигурне стазе” Бор, радиће заједно на даљим унапређењима инфраструктуре као и доношењу нових прописa.

Већина наших суграђана је имала прилику да проласком поред многих средњих школа види препуне бици паркинге и школска дворишта, а оно што нас посебно радује јесте да бајс не возе више само професори, већ и млади.

Зато се придружите и провозајте у петак и на тај начин ћемо се захвалити свима који чине нашу средину здравијом и за своје свакодневне обавезе бирају бицикл као превозно средство.

Као и сваку Критичну масу, и ову креће из Лиманског парка, са Субиног платоа, па изласком на Булевар Деспота Стефана наставља кроз Лимане, Балзаковом, Народног фронта и Шекспировом.

Овај пут пролази се и кроз Грбавицу, Пушкиновом, Мише Димитријевића и кроз Браће Рибникар, па даље Булеваром ослобођења, Булеваром краља Петра I, Браће Јовандић, Војводе Бојовића, Јована Суботића, Шафариковом и Успенском.

Преко Булевара Михајла Пупина силазимо на Кеј жртава рације, где се вожња завршава.
Временска прогноза обећава лепо, сунчано и топло време.

Мала измена је овог пута настала у дужини руте која овог пут износи неких 8 километара. Разлог је тај што иду све топлији дани, и треба повести рачуна о свима који ће возити.

Топло време, лагана вожња и дружење после вожње на кеју, одличан су почетак летњег распуста, а како ће због распуста Критчна маса направити малу паузу у јулу, позивамо вас све да придружите на још једној Критичној маси, јер добар провод је загарантован.

Иницијативу и вожњу је подржала влада Швајцарске кроз пројекат АCT, чији је циљ активно грађанско друштво у коме грађани више учествују у процесу доношења одлука, нарочито на локалном нивоу. АCТ спроводе две невладине организације: Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе.

Na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu počelo prijavljivanje budućih studenata

 

Преузмите андроид апликацију.