Za razliku od potkožnog masnog tkiva, koja se nalazi neposredno ispod kože, visceralna mast se skladišti duboko u abdomenu.
Za zaštitu i izolaciju vitalnih organa potrebna je određena količina. Međutim, previše visceralne masti je povezano sa raznim stanjima i bolestima, uključujući dijabetes, bolesti srca i rak.
Stoga je održavanje nivoa visceralne masti na minimumu od suštinskog značaja za vaše zdravlje. Zdrava ishrana je jedan od ključnih pokretača kada je u pitanju količina visceralne masti, a poznato je da hrana sa visokim sadržajem zasićenih masti i šećera, na primer, značajno povećava visceralnu masnoću.
Isto tako, određena hrana može smanjiti masnoću na stomaku. Dva začina koja se često koriste u kuvanju, origano i peršun, dokazano smanjuju telesnu težinu, ali i uklanjaju visceralne masti.
Istraživanje je pokazalo da karvakrol, jedinjenje koje se nalazi u esencijalnom ulju koje proizvodi origano, može smanjiti masnoću kod miševa. Da biste dobili najbolje koristi od gubitka masti od origana, vredi uključiti ulje origana u svoju ishranu, koje se može uzimati u obliku suplemenata, kažu dijetetičari.
Odvojena studija je pokazala da peršun takođe ima veliki uticaj na smanjenje sala na stomaku. Istraživanje je potvrdilo prednosti konzumiranja peršuna za gubitak visceralne masti. Žene koje su neko vreme konzumirale male količine peršuna svakog dana imale su značajan gubitak sala na stomaku, ali su uspele i da skinu nekoliko kilograma.
Koliko se ljudi bez tetovaža razlikuju od ljudi sa tetovažama?
Preuzmite android aplikaciju.