Почетна > Свет
Свет

Два мушкарца у Индији осућена на доживотну казну, „оцинкарио“ их папагај са места злочина

Два мушкарца у Индији осуђена су на доживотну робију због убиства, у доброј мери захваљујући „сведочењу“ папагаја, који се у тренутку злочина налазио у кући.
Фото: Градске инфо

Аша Шарма и Рони Масеј осуђени су на доживотни затвор, плус на новчану казну од 72.000 рупија (874 долара), пошто је Аша признао да је убио своју тетку Нилам Шарму, уз саучесништво свог пријатеља, пише „Индија тудеј“.

Њих двојица су, у фебруару 2014. године, ушли у кућу жртве у време када су њен супруг Виџај и деца били одсутни, изболи је 14 пута, а чак девет пута уболи су њеног пса.

Главни разлог злочина био је пљачка, пошто је Аша знао где у кући стоје новац и накит, јер је тамо често боравио.

Након убиства, полиција није нашла никакве трагове, али јој је помогао папагај.

Птица је одмах после убиства престала да једе, пије и говори, због чега је жртвин супруг Виџај помислио да је папагај можда био сведок злочина.

Виџај је, затим, почео да пред њим да изговара имена особа за које је сумњао да би могле починити убиство, да би папагај жестоко одреаговао на Ашуово име и почео да вришти „Ашу-Ашу“.

Виџај Шарма је тада затражио од полиције да испита Ашуа, који је на крају признао да је, заједно са Масејем, убио Нилам.

Током суђења, папагај је био поменут, али то „сведочење“ ипак није прихваћено као доказ за суд, због законских ограничења.

Папагај није доживео пресуду, јер је угинуо пола године после Нилам.

SAD: Masovna otpuštanja u IT sektoru se nastavljaju, to ugrožava i banke

Преузмите андроид апликацију.