Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Драги дневниче, не могу да поднесем своје колеге

„Драги дневниче, данас су ме изнервирали сви на послу“. Ма како вас ово асоцирало на тинејџерске дане, психолози тврде да је писање дневника у одраслом добу итекако пожељно. Многи зато својим пацијентима преписују терапију дневником која, како тврде, смањује стрес, умањује симптоме астме и артритиса, а чак помаже и зацељивању рана.
Фото: Pexels/Tirachard Kumtanom

Ово се посебно односе на људе склоне да све држе у себи, као и оне који, упркос разговору са блиским људима, не виде излаз из тренутне кризне пословне или емотивне ситуације. Када све ставите на папир, научићете више о себи, својим жељама, потребама и најдубљим страховима.

Потребно је да видите неке ствари исписане да бисте схватили колико су заправо небитне. Ова активност помоћи ће вам и у случају других, озбиљних проблема, јер ћете се ослободити негативних осећања.

Не морате писати сваки дан, већ онда кад осећате потребу. С времена на време, прочитајте шта сте унели у дневник пре месец-два. Како кажу психолози, најбоље би било кад бисте писали и о тешким, али и о лепим тренуцима. Када постоји равнотежа између позитивног и негативног, терапија има најбољи ефекат.

Obožavate da popijete kafu pred odlazak u krevet? Možda bi trebalo ponovo da razmislite o tome

Преузмите андроид апликацију.