Почетна > Србија
Србија

Домаћи произвођачи вина и ракије на сајму у Дизелдорфу

Српски произвођачи вина и ракије наступиће на Међународном сајаму вина и алкохолног пића „ProWein“ у Дизелдорфу у Немачкој, од 15. до 17. маја, након две године паузе ове сајамске манифестације због пандемије корона вируса, најавила је данас Привредна комора Србије (ПКС).
Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company

У организацији ПКС-а и Развојне агенције Србије на српском националном штанду представиће се 14 излагача из наше земље, осам винарија и шест дестилерија.

Посетиоцима сајма и потенцијалним ино-партнерима, вина и ракије ће представити „Винарија Тривановић“, „Винарија Алексић“, „Доја/Тодy”, „Винарија Виртус”, „Рубин”, „Темет“, „Винарија Чока Плус“, „ПП Ердевик“, као и „Промонт група“, „РБ Глобал“, „Јелички Дукат“, „Аков“, „Симекс Оригинал“ и „Вељко и синови 1994“.

Учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби вина и алкохолних пића у Европи, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу, напомиње ПКС.

Међународни сајам ProWein је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби вина и алкохолних пића у Европи, на којој се сусрећу дистрибутери и представници водећих малопродајних ланаца.

Претходно одржан сајам посетило је више од 61.500 посетилаца из 142 земље.

Obeležavanje veka od uspostavljanja Srpske patrijaršije

Преузмите андроид апликацију.