Почетна > Србија
Србија

Додик: Тражићу да се врати надлежност за Изборни закон за Републику Српску

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да ће тражити да се врати надлежност за Изборни закон БиХ на републички ниво, што ће омогућити да Република Српска путем Републичке изборне комисије спроводи локалне, као и изборе за Народну скупштину и председника Српске, а не Централна изборна комисија БиХ која нема право на то ни по Уставу и закону.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Додик је то рекао током сусрета са амбасадором Русије у Сарајеву Игором Калабуховим са којим је, како је саопштено, разговарао и о другим актуелним темама у Републици Српској, БиХ и региону.

„Председник Додик истакао је да Српска цени чињеницу да Амбасада Русије и руски амбасадор са посебним уважавањем приступају обележавању свих важних догађаја за Републику Српску, те да се у томе огледа и добра сарадња и односи Српске и Русије“, саопштено је из Кабинета Додика.

Додик је упознао руског амбасадора да је у Републици Српској у току конституисање власти, и да ће у наредном периоду бити настављене све активности које су до сада провођене.

Председник Српске истакао је да је све више притисака на Републику Српску за увођење санкција Русији, као и о НАТО интеграцијама, али да Српска чврсто стоји при својим ставовима.

Он је поручио да сви Српску морају да третирају као равноправног партнера, поштујући њену уставну позицију.

Председник Републике Српске нагласио је да у једном делу БиХ покушавају кроз обележавање непостојећих празника да створе причу која само доприноси већим поделама у БиХ, и да те датуме не признају ни српски ни хрватски представници.

Beograd zvanično kandidat za „Belgrade Expo 2027“

Преузмите андроид апликацију.