Почетна > Србија
Србија

Додик најавио да ће НСРС усвојити резолуцију о заштити Срба на КиМ

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас да ће у Народној скупштини РС-а (НСРС) бити усвојена резолуција о заштити Срба на Косову и Метохији.
Фото: Танјуг/Борислав Ждриња

Додик је истакао да већ постоји парламентарна већина за усвајање предлога резолуције о заштити Срба на Косову и територијалном интегритету и суверенитету Србије, пренео је Кликс.

Истакао је да ће у тај документ бити уграђена и оцена ситуације на Косову. Као и обавезе РС-а у погледу помоћи, а предлог резолуције доћи ће у НСРС. Како би и опозиција, медији и сви други учествовали у њеној изради.

„Резолуцију предлаже владајућа коалиција и за њу већ имамо подршку, али смо спремни да прихватимо и друге из опозиције. Који желе да буду део тог документа“, рекао је Додик.

Предлог резолуције би требало да буде разматран наредне седмице.Њему се наводи да „НСРС поздравља право Србије да брани право на опстанак српског народа на Косову уколико се косовски Албанци и њихове власти одлуче за употребу насиља“.

Резолуцијом се још осуђује и кршење људских права Срба. Посебно права на живот и имовину, а што, како наводе, нарушавају приштинске власти.

Dodik: Srpska će direktno birati člana Predsedništva

 

Преузмите андроид апликацију.