Почетна > Србија
Србија

Додик: На овим просторима опао ентузијазам за ЕУ

Српски члан Председништа БиХ Милорад Додик рекао је да ЕУ производи више проблема него што доноси решења и да је и на овом простору изгубљен ентузијазам за чланство у Унији.
Фото: Танјуг/AP Photo

“Мислим да је ЕУ за нас последњих 20 година била велика превара, јер нам је стално нудила решења и говорила морате то да урадите да уђете у Унију, а то се никада није десило. Ми смо давали неке наше надлежности, веома смо то тешко подносили, а Европа нам је само испостављала нове рачуне. То ће престати после ових избора”, рекао је Додик синоћ у Источном Сарајеву, преноси РТРС.

Он је истакао и да Република Српска има све елементе државе само нема међународно признање као независна држава.

“Српска има територију, становништво које бира демократске власти, ефикасну извршну и законодавну власт. Показали смо да можемо да кореспондирамо са свима онима који желе са нама да разговарају, и у региону и у свету “, рекао је Додик.

Он је додао да Српска поштује принципе људских права, али не поштује принципе владавине права које Европа подмеће.

Када је реч о сарадњи са другим државама, Додик је рекао да ће се разговарати са онима који желе да разговарају, који држе до међународног права као што су Русија, Кина.

Он је истакао добре односе са Мађарском, са Србијом, Израелом, а вјерује да ће успоставити и добре односе са новом владом Италије.

Додик је рекао да Републику Српску води у правцу стабилности, мира, јачања њеног идентитета, уставне БиХ.

Ако не буде уставна БиХ, онда неће бити ниједна. Република Српска ће у том погледу веома јасно дефинисати своје правце ,закључио је Додик.

Kurti traži izgovor da bi započeo sukob

 

Преузмите андроид апликацију.