Прва београдска селекција ресторана који су се нашли у Мишленовом водичу добила је своја признања, а власници и шефови кухиња награђени су чувеном Мишлен плочицом која ће њиховим гостима бити знак за квалитет хране и услуга које нуде.
Осим ресторана „Iva New Balkan Cuisine” који је добио ознаку „Bib Gourmand”, водич је препоручио и „Salon 1905”, „Гушти мора”, „JaM”, „Enso”, „Homa”, „Magellan”, „The Square”, „Легат 1903”, „Ebisu”, „Comunale Cafe e Cucina”, „Мезоресторан Двориште” и „Langouste”, као и ресторан „Белa река”, који је посебно препознат због своје посвећености одрживом развоју и чињенице да су састојци који се користе за припрему хране у овом ресторану потпуно органски и долазе са Хомољских планина.
„Улазак Србије на „Мишлен” светску гастрономску мапу значајан је не само за ресторане који у овој првој селекцији добијају ознаке, већ и за целокупну угоститељску привреду као подстицај даљем подизању квалитета с циљем достизања високих стандарда и препознатљивости на међународној сцени. Улазак у водич доприноси подизању видљивости дестинације, а у промотивном смислу обезбеђује додатну медијску пажњу и већи број посета туриста“ рекла је Марија Лабовић, в. д. директора Туристичке организације Србије, која је признања угоститељима уручила заједно са Андреом Риненсландом, генералним директором компаније „Метро кеш енд кери Србија”, иначе дугогодишњим Мишленовим партнером.
Anadolu džet uspostavio direktne letove na liniji Beograd-Ankara
Преузмите андроид апликацију.