Почетна > Србија
Србија

Ђурић Џозефу: Ваши коментари о Србији су клеветнички и лажни

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић поручио је предавачу на вашингтонском Универзитету „Џонс Хопкинс“ Едварду Џозефу, који отворено заступа ставове Приштине, да су његови коментари о Србији клеветнички и лажни.
Фото: WikimediaComonns/Medija centar Beograd

„Уз сво дужно поштовање, господине Џозеф, Ваши коментари су били клеветнички и потпуно лажни; веома слабо прикривени (ако и тако) напад не само на владу или поједине појединце, већ на целу државу – у овом случају Србију“, написао је Ђурић на Твитеру.

Додао је да, што се тиче „скривених мотива за које Џозеф тврди да их нема и наводног одсуства пристрасности, о томе треба да просуди обавештена јавност“.
„Као познаваоцу нашег региона, сигуран сам да Вам је позната изрека: “Свако се чеше тамо где га сврби”. Желим вам много више објективности и много мање пристрасности у новој 2023“, написао је Ђурић.

Џозеф је пре тога, реагујући на изјаву председника Србије Александра Вучића на ТВ Прва да је Џозеф албански лобиста, на Твитеру написао да је реч о, како је навео, „потпуно лажној тврдњи, за коју нема доказа“ и да „таква веза није постојала“.

Џозеф тврди да су његови ставови резултат десетак година проведених на терену у свим балканским сукобима, као и да његово залагање када је реч о тзв. Косову ставља у први план добробит Срба у покрајини, а не, како је навео, „компензацију“ Београда.

Gajić – prvi trener i DIF-ovac ministar sporta: Ulaganje u ljude je prioritet

Преузмите андроид апликацију.