Почетна > Бизнис
Бизнис

Ђорђевић: Веће плате у 2023, додатак до краја године

Поште Србије задовољне су пословним резултатима који су пре свега постигнути захваљујући запосленима, а в.д. директора Зоран Ђорђевић за Танјуг је рекао да постоји много простора да резултати буду и бољи.
ђорђевић
Фото: Градске инфо

„Да би Пошта ишла напред, морамо да мењамо однос према послу, да се обазиремо на то шта свако појединачно треба да уради убудуће да би тако и било“, рекао је он.

Рекао је да Пошта има зацртане циљеве који пре свега подразумевају да буде лидер у дигитализацији и да преузме већи део тржишта у Србији.

Он је истакао да ја корисници буду задовољни, те да су у Пошти осмислили како да се до тога стигне, али је рекао да су циљ и задовољни запослени.

Како је навео, осмислили су механизам да део зараде иде запосленима који Пошти донелу више посла и омогуће да она више заради.

Ђорђевић је најавио још праћење пошиљки у реалном времени као и дигиталну оптимизацију рута.

Говорећи о протестима запослених Ђорђевић је рекао да је у 19 месеци на челу Поште имао 21 разговор са синдикатиам.

„Мале су плате, али то су године иза нас. Пробали смо да решимо у две године, па је била 13 плата, повећање између три и 19 посто, имамо здравствено осигурање и прегледе, радимо на бескаматним позајмицама… Плата не касни, а Пошта нема проблем са ликвидношћу“, рекао је он.

Додао је да оно што се даје на повећање мора да буде предвидљиво и да може да се заради.

„Пошта може да истрпи 12,5 посто повећања плата без проблема са ликвидношћу а за више ћемо видети“, рекао је Ђорђевић и најавио да ће и пред ову Нову годину запослени добити додатак, да ће бити пакетића.

Каже и да је време за награде запосленима који су испунили зацртано за децембар.

„Треба наградити. Треба да седнемо са министром финансија и кажемо шта имамо и шта можемо да урадимо у следећој година, па да видимо да ли можемо да добијемо више или мање“, рекао је он и подсетио да Пошта као државно предузеће мора да поштује државна правила.

Говорећи о протесту рекао је да се од 15.000 радника 14,5 хиљада није одазвало.

Потврдио је да је хтео да изађе у сусрет штрајкачима глађу, али да су они у том случају најавили да ће у штрајк.

„Некада ни мени самом није јасно шта хоће“, рекао је Ђорђевић.

Директор Пошта поручио је да ће запосленима сигурно бити исплаћен додатак до краја године, да ће у следећој години бити повећане плате, а најавио је и изненађења за запослене.

Mali: Povišica penzija iz sredstava Fonda PIO

Преузмите андроид апликацију.