Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић после велике борбе надиграо Циципаса за финале мастера у Паризу

Новак Ђоковић савладао Грка Стефаноса Циципаа са 2:1 по сетовима 6:2, 3:6, 7:6 и пласирао се у финале мастерса у Паризу. Наш тенисер поход ка седмој титули у Берсију завршава у недељу (15.00) дуелом са Данцем Холгером Рунеом.
Фото: Танјуг/AP/Michel Euler

Новак је лако сломио отпор ривала у првом сету. Када се очекивало да ће у мечу изостати неизвесност разиграо се Циципас и добио други сет. У наставку игра се распламсала. Новак је константно претио, али је сет и меч решио тек у тај-брејку и заказао финале са Рунеом.

Наш ас је у првом сету на свој серви изгубио само један поен. То довољно говори о шансама Циципаса у овом сету. Након уводна четири гема, које су тенисери решили у своју корист, Новак је експлодирао. Подигао је ниво игре и уз два брека освојио наредна четири гема за 6:2 у првом сету, који је трајао 32 минута игре.

Ђоковић није наставио у истом ритму, много више је грешио. Чак 12 грешака у овом периоду наспрам једне у првом сету. Након 2:2 у другом сету Циципас је био тај који је преузео иницијативу. У петом гему стигао је до брејка. Ђоковић није успео да се врати, а новим брејком у деветом гему Грк је решио сет у своју користи – 6:3. Други сет трајао је 43 минута игре.

Игра достојна полуфинала у одлучујућем сету. Новак у трећем гему није искористио две везане брејк прилике. Настављена је велика борба, али су играчи били сигурни на своје сервисе. У деветом поново је наш тенисер пропустио две везане брејк лопте.

Настављена је неизвесна борба и меч је решен у тај-брејку. До промене страна није било мини-брејкова (3:3). Грк први долази до предности, међитим наш тенисер одма успрева да врати мини-брејк, а потом и поново одузме сервис ривалу и тако је доша до предности. Наредна два сервиса Новак решава у своју корист и добија тај-брејк са 7:5.

Rune zaustavio Alijasima, čeka Novaka

Преузмите андроид апликацију.