Почетна > Србија
Бизнис Србија

Ђедовић: Уложено 17 млн. динара за унапређење енергетске ефикасности на Палилули

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић посетила је данас два домаћинства у градској општини Палилула поводом завршетка радова на енергетској санацији, захваљујући субвенцијама ресорног министарства и локалне самоуправе, и том приликом изјавила да је за те потребе држава издвојила више од 17 милиона динара.
FOTO TANJUG/ MRE/ EMILIJA JOVANOVIĆ

„На Палилули смо потписали 154 уговора, а данас сам посетила Слободанку Стајић и Веру Кривокапић како би се лично уверила у ефикасност процедуре. У оба домаћинства замењени су прозори за само неколико дана од дана увођења извођача у посао и што је још важније, већ су видљиви први ефекти смањења потрошње енергије“, рекла је министарка.

Слободанка Стајић и Верица Кривокапић пренеле су министарки задовољство квалитетом изведених радова и истакле да се већ виде бенефити енергетске санације и да су њихове комшије заинтересоване да учествују у националном програму.

Ђедовић Хандановић је указала да се током априла очекује расписивање новог јавног позива за јединице локалне самоуправе, а затим током лета и за грађане.

„Апелујем на све градове и општине да се пријаве на овогодишњи јавни позив, јер смо обезбедили довољно средстава а интересовање грађана је огромно. Надам се да ће се и друге градске општине из Београда пријавити како би што већи број Београђана добио субвенције“, поручила је министарка.

Ђедовић Хандановић је подсетила да је у сарадњи са Светском банком обезбеђено довољно новца за субвенционисање мера енергетске ефукасности и да ће у року од четири године око 50.000 домаћинстава бити енергетски санирано уз подршку државе.

Dodik: Srpska je stabilna

 

Преузмите андроид апликацију.