Почетна > Србија
Србија

Додик: Српска је стабилна

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је владајућа коалиција у Српској утврдила да је економска ситуација стабилна, да је добро вођена и да се без обзира на снажне нападе не осећа угроженом.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Додик је нагласио да Република Српска не касни са исплатама које су законима предвиђене и да ће пензије бити исплаћиване редовно, као и да је већ обезбеђено 147 милиона КМ за те намене.

„Република Српска има партнере са којима разговара о новим инвестиционим подухватима, пре свега са Кином и Мађарском. Република Српска никад није имала више пријатеља.

САД и Велика Британија никада нису били наши пријатељи, упорно су хтели различитим путем малверзација да скрајну Српску и одузму њена права“, истакао је Додик на конференцији за новинаре након састанка странака владајуће коалиције на нивоу Републике Српске.

Он је нагласио да коалиција остаје јединствена упркос различитим изазовима и нападима, да има већину за доношење неопходних одлука.

„Наши међусобни односи су добри, потребно је да разговарамо и решавамо проблеме. СНСД је са неким партијама више од 20 година у коалицији, такав пример немате у демократској Европи, и одлучни смо да очувамо стабилност Републике Српске“, рекао је Додик.

Он је навео да у опозицији не постоје људи који разумеју тренутак и имају пројекте, што је катастрофа и за локални и сваки други ниво.

„Учинићемо све да народу покажемо да смо ми они који су то радили најбоље, са највише одговорности, да смо спремни да жртвујемо личне комодитете, али нисмо спремни да одустанемо од основних постулата наше политике, а то је да бранимо ауторитет Републике Српске и српског народа“, нагласио је Додик.

Он је додао да су сви народи у Српској живе слободно и да нико није дискриминисан, пренела је Срна.

Petković: Saradnja Srbije i Kine na visokom nivou zahvaljujući Vučiću i Siju

 

Преузмите андроид апликацију.