Како нам се ближи Први мај, омиљени празник роштиља и дружења на отвореном, многи су већ почели да размишљају о куповини меса и припремама за празнични сто. Да бисте се лакше снашли и куповину обавили без стреса (и без празног новчаника), обишли смо неке од највећих трговинских ланаца у Новом Саду и направили поређење цена кључних месних производа.

Ако планирате свињетину на жару, најбољу понуду за свињска леђа са костима тренутно нуди Матијевић, где килограм кошта 399 динара. У осталим маркетима попут Идеје, Роде и Универекспорта, иста та ставка достиже цену од 599,99 динара.
Љубитељи пилећег меса могу да рачунају на повољне цене крилаца у Матијевићу – 259 динара по килограму, док су у Дису, Лидлу и Темпу по 299,99 динара. Пилећи филе је најповољнији по цени од 549,99 динара, док се у Матијевићу продаје за 659 динара, а у Темпу чак 729,99 динара. За батаки и карабатаки такође предњачи Матијевић – 329 динара, док се у Лидлу продају за 369,99, а у Роди за 419,99 динара.
Неизоставни ћевапи доступни су по истој цени од 549,99 динара у Идеји и Роди, док су пљескавице у Лидлу скупље – 699,99 динара за килограм. ДИС се издвојио повољном понудом роштиљ кобасица – 499,99 динара по килограму.
Напомињемо да су све наведене цене актуелне за подручје Новог Сада и могу варирати у зависности од конкретне локације и актуелних попуста.
Уколико знате за неку домаћу месару са квалитетном понудом и коректним ценама – пишите нам у коментарима! Ваш предлог може помоћи неком да направи бољи избор.
Без обзира да ли планирате роштиљ у природи или у дворишту, надамо се да ће вам овај водич олакшати планирање и омогућити да празник дочекамо без журбе – и са пуним столом.
Преузмите андроид апликацију.