Почетна > Србија
Србија

Десетогодишња Зрењанинка Зара Замуровић освојила злато на Светској олимпијади из енглеског језика

Светска олимпијада из енглеског језика окупила је 65 хиљада учесника, узраста од другог разреда основе до четвртог разреда средње школе, којима енглески није матерњи језик, из 55 земаља. Такмичили су се у више категорија. Зара се такмичила у категорији Little где је освојила прво место.
Фото: Unsplash/Tim Mossholder

„Такмичење се зове „HIPPO English Without Borders“, такмичило је из моје категорије 12 500 деце и ја сам прошла у првих 35 и потом и победила у финалу“, каже Зара Замуровић.

Такмичење је први пут одржано у Риму, а ова десетогодишња девојчица каже да задаци нису били тешки.

„Кад сам дошла ујутро сам имала задатак причање, а сутрадан је била церемонија, и имали смо више такмичења. Тада сам и увидела грешку у једном примеру у другом задатку где смо требали да напишемо једну реч, али то ниије могло да се уради. Онда сам подигла руку и рекла да то не може, након чега су морали свима да кажу да је ту грешка и да на крају напишемо реч коју треба“, прича Зара.

Енглески је заволела још као трогодишња девојчица, користећи таблет, а потом је почела да га учи и у приватној школи страних језика. Подршку на овом такмичењу добила је од целе своје породице.

„Најзахвалнији смо нашој школи „Провида Футури“ из Зрењанина, као и наставници Дуњи Антонић, која је, поред Заре, најзаслужнија за њен успех и подједнако му се радује као и ми. Прво место у свету се никад некако не очекује, али се сви томе надамо и наравно сви смо плакали. Ишли смо ми родитељи и део родбине и наша куца, сви смо јој пружили велику подршку“, каже Зарин тата Бојан.

Зара је ученица четвртог разреда зрењанинске Основне школе „Ђура Јакшић“, одакле је такође добила велику подршку, посебно од своје учитељице и разреда. Наставља да усавршава енглески, а у плану јој је да почне да учи и шпански језик.

Karavan “Budi hrabra“ kreće Srbijom (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.