Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Десет најпаметнијих паса на свету: Ове расе ће увек бити послушне и одане

Ове расе могу да запамте већи број команди од осталих.
Фото: Pexels/Rodnae production

Сви пси су интелигентни, али неке пасмине брже памте и могу да запамте већи број команди.

Стручњаци већ дуги низ година покушавају да открију које су то расе паса најпаметније.

На крају су направили листу од 10 раса паса за које сматрају да су најпаметније, а ми ћемо вам их представити.

1. Бордер коли

Бордер коли је још један сјајан и отпоран овчарски пас. Ово је најпаметнији пас на свету и нико се не може мерити са њим. Није погодан за живот у граду.

Не воли самоћу и попут многих интелигентних раса паса, бордер колију је потребан посао који ће обављати. Могу да запамте невероватан број различитих команди што их одваја од осталих раса паса.

2. Пудла

Пудле су други најпаметнији пас. Овај префињен пас не престаје да импресионира, а његова интелигенција је заиста невероватна. Овај пас може да научи велики број команди и лако се дресира.

Пудле понекад знају да буду тврдоглаве, али то се лако може исправити. Одлични су пси за стан и обожавају друштво.

3. Немачки овчар

Ако желите храброг, послушног и пре свега интелигентног пса, онда је немачки овчар савршен за вас. Овај пас неодољиво подсећа на свог претка вука и невероватно је леп.

Овај пас је одличан чувар и врло је територијалан. Врло лако се дресира има способност да научи велики број команди. Пошто је овчарски пас, заштитнички се понаша према својој породици и чопору.

4. Златни ретривер

Златни ретривер је одан, пун љубави, стрпљив и изврстан с децом. Одличан је као ловац и трагач, а као и лабрадор, обожава воду. Колико су интелигентни говори и то да се дресирају да буду водичи за слепе и полицијски пси.

5. Доберман

Поред тога што спадају у најбоље псе чуваре, добермани су исто тако врло интелигентни. Иако се за добермане често мисли да су агресивни, то није увек тако.

Од газде зависи у ком правцу ће изградити карактер ово прелепог пса. Добермани, као и сви остали пси, воле да се играју, воле друштво и весели су. Посветите им доста пажње и имаћете паметног пса чувара који ће вас волети до смрти.

6. Шетландски овчар

Шетландски овчар познат је и под другачијим именом, а то је Леси. Да, Леси је један од најпаметнијих паса. Ови пси су узгајани за вођење оваца, а то захтева велику концентрацију и интелигенцију. Врло су весели и воле да се играју, понекад знају да буду непријатни према странцима, али то је само кратак тренутак.

7. Лабрадор ретривер

Лабрадор је један од најпопуларнијих паса у Европи. Ови „водени“ пси су сјајни компањони, а њихова кратка длака са посебном подлаком чини их сјајним за воду. Врло су интелигентни и лако се дресирају, а оно што је најбитније је то да су послушни. Ово су врло активни пси па је важно да имају доста активности и вежби.

8. Папилон

Папилони су добили назив по својим великим и лепршавим ушима. Они су сјајни кућни љубимци који ће вам бити сјајни пријатељи. Врло су послушни, што значи да се веома лако дресирају. Врло су посесивни и чувају своју територију.

9. Ротвајлер

Популаран код старих Римљана, Ротвајлер је интелигентни чувар каквог свако може пожелети. Иако је сјајан пас чувар, овај пас је познат по својој интелигенцији, доброти, нежности. Такође, ротвајлери обожавају децу што их чини сјајним породичним псима. Одлични су у дворишту, као и у стану.

10. Аустралијски сточарски пас

Ова прелепа пасмина је мешавина енглеског овчара и аустралијског динга. Ови пси су јако интелигентни, активни, послушни и храбри. Захтевају велики простор у коме могу трошити своју огромну енергију, па су више дворишни пси. Пошто су одгајани као сточарски пси, опходе се врло заштитнички према својој породици,

Ljudi koji imaju ljubimce su zdraviji i bolje raspoloženi

Преузмите андроид апликацију.