Почетна > Бизнис
Бизнис

Делез сертификовани Партнер запослених, улагање се наставља

Компанији Делез Србија данас је уручен сертификат „Партнер запослених“ чиме су потврђени високи стандарди у управљању људским ресурсима и програмима погодности за запослене.
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

 

Консултантска кућа Селецтио, уз партнерску агенцију ХР Xцел, ово признање додељује компанијама које су постигли највише у подстицању квалитетног радног окружења за све своје запослене.

Сертификат „Партнер запослених“ у име компаније примио је члан Извршног одбора и потпредседник за људске ресурсе и организациони развој компаније Делез Србија Марко Бабић.

„Сертификат је пре свега потврда да радимо добар посао када је у питању управљање људским ресурсима. Јасно је да је Делез Србија као послодавац који ангажује више од 13.000 сарадника и кроз чије продавнице сваке недеље прође више од пола милиона потрошача – оријентисан на људе. Само задовољни запослени могу да пруже изврсну услугу потрошачима, што и јесте наше обећање“, рекао је он.

Додао је да Делез Србија има програме којима константно унапређује услове рада и задовољство запослених.

„Баш због тога смо поносни јер је Серфитификат препознао да смо се у друштву најбољих компанија истакли по питању задовољства и посвећености запослених, лидерства и културе, управљењем каријером и напредовањем. Наша обећања да имамо боље место за рад, самим тим и боље место за куповину су потпуно у складу са овом сертификацијом“, рекао је он.

Истакао је да је за Делез Србија привилигија бити у друштву најбољих компанија, и упоредити праксе Делеза на транспарентан и објективан начин.

„То нам је омогућило да разумемо где су наше области за унапређење и ту ће бити фокус у наредном периоду“, најавио је он.

Додао је да је обавеза, одговорност али и улога Делеза као лидера на тржишту да континуираним унапређењем подиже стандарде.

„Овај сертификат нам помаже да на мерљив начин пратимо како свој прогрес, тако и да унапређујемо свеукупне услове рада на тржишту. Наставићемо да улажемо у наше запослене као у наш највећи и најважнији ресурс“, поручио је он.

Шефица програма сертификације „Партнер запослених“ у агенцији Селецтио Лара Шубић Шуша рекла је да та методологија процењивања управљања људским ресурсима постоји у регији већ 17 године, те да је реч о објективној процени.

„Приметили смо код Делез Србија да имају одличан процес селекције запослених, да јако пуно улажу у едукацију, и едукацију менаџера, и да заправо управљају организационом структуром. Посебност њихове организационе структуре смо и доказали разним бенчмарк и бројчаним подацима. Остварили су изузетан резултат и то из прве, у првој години сертификације и на томе им искрено честитамо“, рекла је она.

Методологија ове сертификације се из Хрватске током година ширила на околна тржишта јер су је, објаснила је она, компаније међусобно препоручивале.

„Није лако добити овај сертификат јер је потребно задовољити 75 посто укупних бодова да би се постало носилац Послодавац партнера. То је гаранција да компанија одлично управља људским ресурсима и да се ти процеси осете код сваког запосленог. Поготово је важно да Делез има 13.000 запослених. Значи да су се ти процес успешно спустили на сваког запосленог да и он осети квалитет“, рекла је она.

Ово престижно признање у овом тренутку има само 100 носилаца сертификата на чак десет тржишта.

Серфтификацији је претходила комплексна анализа интерних компанијских процеса у Делез Србија.

Компанија Делез Србија, како наводе, континуирано пружа подршку развоју запослених којима омогућава различите програме за напредак у каријери и додатну едукацију.

Тако је у претходној години обезбеђено је 111.000 сати тренинга за запослене, а у циљу додатног развоја реализована су и три нова развојна програма за лидере у операцијама кроз које је прошло око 250 запослених.

Делез Србија има и интерни програм „Теби више“ ради унапређења услова рада за запослене у продавницама и Дистрибутивном центру, где је циљ да кроз испуњење обећања Боље место за рад, оствари и обећања Боље место за куповину и Бољи комшија.

Lane 8.600 ljudi oslobođeno poreza na dohodak građana

 

Преузмите андроид апликацију.