Почетна > Србија
Србија

Дејан Ристић: Присуством министарке Поповић поручено да Јасеновац тражи правду

Директор Музеја жртава геноцида Дејан Ристић изјавио је да присуство министарке правде Маје Поповић у манастиру Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу где је служена литургија и одржано молитвено окупљање и централно обележавање Светих новомученика јасеновачких поручује да је Јасеновац место које тражи правду.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Као изасланица председника Србије, литургији у Јасеновцу присуствовала је министарка правде која је први српски државни званичник који је у званичном својству дошао у Јасеновац, од 1945. године.

Ристић је рекао да су изузетно позитивна реаговања на присуство министарке у Јасеновцу, преноси РТС.

„Управо та порука, избор да министар правде Србије буде први српски званичник, који ће након 1945. године посетити Јасеновац у званичном капацитету своје функције, јесте порука да то место тражи правду. Да тражи и људску и историјску и божанску и сваку другу правду“, рекао је Ристић.

Истиче и да је јучерашњи догађај био најпосећенији до сада за овај празник и да му је присуствовао велики број страних званичника, Срба из региона и дијаспоре, велики број истакнутих личности из области културе, науке, просвете, уметности, из јавног живота, велики број медија.

„Тако да су Свети новомученици јасеновачки заиста заживели у нашем народу и ти први септембарски дани када се обележава тај црквени празник, полако улазе у нашу свест као онај сегмент молитвеног сећања на све наше жртве пострадале у Јасеновцу поред оног људског, научног, званичног, државног, а то је 22. април, када наша држава обележава национални дан сећања на жртве геноцида“, поручио је Ристић.

Ministarka pravde Maja Popović posetila Jasenovac

Преузмите андроид апликацију.