Почетна > Србија
Србија

Дечија недеља у Скупштини Србије – Орлић отворио седницу ученичких парламената

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић отворио је данас седницу ученичких парламената која се организује у оквиру манифестације „Дечија недеља“ и том приликом средњошколце из целе земље позвао да остану у Србији и да у њој граде своје каријере и породице.
Фото: Танјуг/ Народна скупштина Србије/нр
„Нека у вашем великом срцу буде места за људе које волите, за вашу породицу и пријатеље, али нека увек буде места и за вашу Србију чија будућност сте управо ви, и за коју би најзначајније било да у њој останете, да сутра своје каријере и породице у њој градите, и да на њен понос, сутра наставимо да заједно померамо границе успеха“, поручио је Орлић, саопштено је из Скупштине Србије.

Скуп се организује на тему „Активна улога вршњачких тимова школа у развоју емпатије и солидарности“, а Орлић је нагласио и да се њиме наставља традиционална сарадња Скупштине са организацијом „Пријатељи деце Србије“ и потврђује значај „Дечије недеље“ која је постала део институција Србије.

Средњошколцима из целе Србије Орлић је пожелео успех у дискусији, кроз коју ће се не само упознати са радом Скупштине Србије и сазнати шта значи борити се за вредности и идеје у скупштинској расправи, већ и доношењем препорука, помоћи одраслима да ствари сагледају из њиховог угла.

„На тај начин, помоћи ћете нам и да, колико данас, урадимо за вас нешто више јер, знајте, све што држава данас ради, чини управо за вас и вашу бољу будућност. Сваки нови ауто-пут, школа, болница, клинички центар, научно-технолошки парк или пројекти за подршку младима попут програма ‘Моја прва плата’ – све припада вама“, рекао је Орлић и изразио спремност парламента да им своја врата отвори и у будућности.

„Дечија недеља“, која се ове године одржава од 2. до 8. октобра, организује се под слоганом „Велико срце деце Србије“.

Najviše domaćih turista u banjama, stranaca u gradovima

Преузмите андроид апликацију.