Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Деца са Косова и Метохије у посети Новом Саду

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић на пријему у Градској кући поздравио је учеснике пројекта „Свим срцем за осмех детета“ који је осмишљен као осмодневни боравак деце са Косова и Метохије код својих вршњака из Новог Сада, ученика основних школа „Светозар Марковић Тоза“, „Душан Радовић“ и „Жарко Зрењанин“.
Фото: Град Нови Сад

У посети Новом Саду, борави четрдесеторо деце узраста 12,13 и 14 година, из места Шилово, општине Гњилане.

„Драго ми је што акција „Свим срцем за осмех детета“  већ девету годину за редом усрећује и повезује децу са Косова и Метохије и децу из Новог Сада. Наш град је био и увек ће бити спреман да подржи и помогне, на који год начин може, Србе са Косова и Метохије и да их срдачно прими. Захваљујем се иницијаторима овог пројекта, свима који га подржавају, а посебно породицама које ће угостити децу са Косова. На овај начин подржавамо једни друге, учимо једни од других, а ово је и прилика да они упознају Нови Сад који је прошлогодишњи носилац титуле Европска престоница културе, и који има много тога да понуди. Сви смо свесни да услови живота на Косову и Метохији нису онакви какви би требало да буду и да је много изазова са којима се тамошње становништво суочава. Желим вам да у Новом Саду проведете лепе дане, да се дружите, да стекнете пријатеље и да тако наше нераскидиве везе буду још чвршће. Ја искрено верујем да је пред новим генерацијама слободнији живот, друштво без предрасуда и без граница, у којем је добробит сваког човека на првом месту“, рекао је Далибор Рожић.

Удружење грађана „Нови Сад“ традиционално организује пројекат „Свим срцем за осмех детета” који обухвата наставне и ваннаставне активности у школама домаћина, посете културно-историјским знаменитостима Новог Сада, посету Сремским Карловацима, Београду и обилазак Фрушке горе, активности од културног значаја за малишане, спортске активности, као и друге разноврсне садржаје забавног карактера.

Председник удружења Горан Бајшански захвалио се на гостопримству у Градској кући и истакао да се деца са севера и југа Србије редовно међусобно посећују и тиме стварају нераскидива пријатељства за цео живот.

Radosne vesti iz Betanije, Novi Sad bogatiji za 22 bebe

Преузмите андроид апликацију.