Почетна > Србија
Србија

Деца са КиМ стижу у Српску, дочек у Братунцу

У Републику Српску данас стиже око 650 српске деце и младих са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије заједно са просветним радницима, а дочек је у Братунцу.
Фото: PrtSc/Општина Братунац

Деца стижу у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Гости који долазе око 12.00 у 14 аутобуса биће дочекани на мосту „Братољуб“ између Љубовије и Братунца, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, пренела је Срна.

Централни дочек уз културно-уметнички програм предвиђен је у порти братуначке Цркве Успења Пресвете Богородице.

Децу са Косова и Метохије у Братунцу ће дочекати министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић, председник Одбора Милорад Арлов, начелник општине Лазар Продановић, званичници Републике Српске и Србије, и делегације градова и општина из Републике Српске у којима ће седам дана боравити гости са Космета.

Деца ће боравити код својих вршњака у 15 градова и општина Републике Српске до 29. јуна.

Након пријема и добродошлице у Братунцу, продужиће за Бањалуку, Приједор, Градишку, Челинац, Прњавор, Брод, Шамац, Теслић, Бијељину, Зворник, Власеницу, Источно Ново Сарајево и Источну Илиџу, а једна група остаје у Братунцу.

Братунац и Зворник први пут учествују у овом пројекту.

Деца долазе из Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића, Зубиног Потока, Србице, Клине, Гораждевца, Велике Хоче, Ораховца, Косова Поља, Угљара, Грачанице, Штрпца, Новог Брда, Косовске Каменице, Шилова, Витине, Пасјана и Партеша.

Ово је 12. пут да се реализује пројекат „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“.

U Geozavodu promocija naučnog časopisa Napredak, prisustvuje predsednik Vučić

Преузмите андроид апликацију.