Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Debi Hjuit: Staćemo na put huliganima

Predsednica Fudbalske asocijacije Engleske Debi Hjuit najavila je danas obračun sa huliganima.
Foto: AP/ Hadi Mizban

Fudbalska asocijacija Engleske, Premijer liga i Engleska fudbalska liga udruženo će raditi na suzbijanju huliganizma.

U finišu prošle sezone na engleskim terenima desio se napad na Bilija Šarpa iz Šefild junajteda, incident između menadžera Kristal Palasa Patrika Vijere i navijača Evertona, a golmana Aston Vile Robina Olsena udario je navijač Mančester sitija.

„Ovo je zabrinjavajući i ružan trend. Teren je sveto mesto za igrače, zvaničnike utakmice i trenere koji moraju da imaju mogućnost da budu u bezbednom okruženju. Ako pogledate neke stvari koje su se dešavale na kraju prošle sezone, bilo je uznemirujuće i sve, samo ne bezbedno.

Sve to nam zadaje velike brige i u FA radimo kako bismo sve vratili na svoje mesto, uz ako je potrebno najstrože moguće sankcije. Ono što me najviše raduje je cinjenica da nisu bili u pravu oni koji su govorili da se klubovi neće složiti sa našim predlozima. Klubovi i više nego rado sarađuju sa nama na ovome. Prošle nedelje sam bila na sastanku Premijer lige i svi klubovi imaju isti stav – moramo ovo da rešimo, moramo da uvedemo oštrije kazne.

Niko se nije protivio. Planiramo da se ovim povodom oglasimo saopštenjem nedelju dana pred početak sezone“, rekla je Hjuit, inače prva žena na čelu fudbalskog saveza Engleske u istoriji.

Na konkretno pitanje da li oštre sankcije mogu da uključuju zatvaranje stadiona, Hjuitova je rekla:

„Nadam se da ćemo se složiti da uvedemo najstrože moguće sankcije koje možemo i mislim da sam vam time dovoljno rekla o tome kakve će te kazne biti“.

Navijačima u Kataru preti zatvorska kazna od 7 godina zbog nesvakidašnjeg razloga

Preuzmite android aplikaciju.