Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Деби Хјуит: Стаћемо на пут хулиганима

Председница Фудбалске асоцијације Енглеске Деби Хјуит најавила је данас обрачун са хулиганима.
Фото: AP/ Hadi Mizban

Фудбалска асоцијација Енглеске, Премијер лига и Енглеска фудбалска лига удружено ће радити на сузбијању хулиганизма.

У финишу прошле сезоне на енглеским теренима десио се напад на Билија Шарпа из Шефилд јунајтеда, инцидент између менаџера Кристал Паласа Патрика Вијере и навијача Евертона, а голмана Астон Виле Робина Олсена ударио је навијач Манчестер ситија.

„Ово је забрињавајући и ружан тренд. Терен је свето место за играче, званичнике утакмице и тренере који морају да имају могућност да буду у безбедном окружењу. Ако погледате неке ствари које су се дешавале на крају прошле сезоне, било је узнемирујуће и све, само не безбедно.

Све то нам задаје велике бриге и у ФА радимо како бисмо све вратили на своје место, уз ако је потребно најстроже могуће санкције. Оно што ме највише радује је цињеница да нису били у праву они који су говорили да се клубови неће сложити са нашим предлозима. Клубови и више него радо сарађују са нама на овоме. Прошле недеље сам била на састанку Премијер лиге и сви клубови имају исти став – морамо ово да решимо, морамо да уведемо оштрије казне.

Нико се није противио. Планирамо да се овим поводом огласимо саопштењем недељу дана пред почетак сезоне“, рекла је Хјуит, иначе прва жена на челу фудбалског савеза Енглеске у историји.

На конкретно питање да ли оштре санкције могу да укључују затварање стадиона, Хјуитова је рекла:

„Надам се да ћемо се сложити да уведемо најстроже могуће санкције које можемо и мислим да сам вам тиме довољно рекла о томе какве ће те казне бити“.

Navijačima u Kataru preti zatvorska kazna od 7 godina zbog nesvakidašnjeg razloga

Преузмите андроид апликацију.