Početna > Srbija
Srbija

Darija Kisić Tepavčević: Brojke ohrabruju

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je to što posle 15 meseci u staračkim domovima nema više zaraženih korona virusom ni među korisnicima, ni među zaposlenima rezultat stručnog i požrtvovanog rada zaposlenih, ali i vakcinacije.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je za RTS rekla da je vakcinisano preko 90 odsto korisnika i preko 85 odsto zaposlenih.

„Sada se podrazumeva da nema zaraženih, ali to nije palo sa neba već je veliki uspeh, posebno ako pogledamo da su po Evropi ustanove socijalne zaštite i dalje žarišta“, istakla je Darija Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, zaposleni u sistemu socijalne zaštite često nisu adekvatno nagrađeni pa ni prepoznati kao nosioci tako važnog sistema.

„Zbog toga ćemo se boriti za poboljšanje njihovog stausa, da budu izjednačeni sa zdrastvenim radnicima, a planiramo izgradnju novih ustanova socijalne zaštite i nova zapošljavanja“, navela je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da kao epidemiolog razume da su se ljudi malo opustili posle teških meseci koji su za nama, a tome u prilog ide i lepo vreme.

„Mali broj novozaraženih od korona virusa u našoj zemlji ohrabruje, ali jedini način da jesen i porast respiratornih infekcija dočekamo spremno je da se u što većem broju vakcinišemo“, kazala je Darija Kisić Tepavčević.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.