Почетна > Србија
Србија

Дарија Кисић Тепавчевић: Бројке охрабрују

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је то што после 15 месеци у старачким домовима нема више заражених корона вирусом ни међу корисницима, ни међу запосленима резултат стручног и пожртвованог рада запослених, али и вакцинације.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Она је за РТС рекла да је вакцинисано преко 90 одсто корисника и преко 85 одсто запослених.

„Сада се подразумева да нема заражених, али то није пало са неба већ је велики успех, посебно ако погледамо да су по Европи установе социјалне заштите и даље жаришта“, истакла је Дарија Кисић Тепавчевић.

Према њеним речима, запослени у систему социјалне заштите често нису адекватно награђени па ни препознати као носиоци тако важног система.

„Због тога ћемо се борити за побољшање њиховог стауса, да буду изједначени са здраственим радницима, а планирамо изградњу нових установа социјалне заштите и нова запошљавања“, навела је Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је рекла да као епидемиолог разуме да су се људи мало опустили после тешких месеци који су за нама, а томе у прилог иде и лепо време.

„Мали број новозаражених од корона вируса у нашој земљи охрабрује, али једини начин да јесен и пораст респираторних инфекција дочекамо спремно је да се у што већем броју вакцинишемо“, казала је Дарија Кисић Тепавчевић.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.