Почетна > Србија
Србија

„Дани лудаје” у Кикинди од 14. до 17. септембра

Уз традиционалне програме попут „Карневала предшколаца”, „Банатског фруштука”, „Европског кутка” и мерења најтеже бундеве и најдуже тикве у Кикинди ће од 14. до 17. септембра, 38. пут бити одржана манифестација „Дани лудаје”.
Фото: Unsplash/madebymarius

И ове године све четири вечери током трајања манифестације биће у знаку музике различитих жанрова.

Представљању програма 38. „Дана лудаје” у Туристичкој организацији Кикинде присуствовао је градоначелник Никола Лукач, који је нагласио да је ова манифестација понос града, преноси Војводинауживо.

„Овогодишњи музички програм биће прилагођен свим укусима. У четвртак ће наступити наш прослављени виолиниста Стефан Миленковић са својим оркестром. Петак ће бити у знаку рок музике, када ћемо моћи да чујемо „ЈУ групу“ и Нелета Карајлића и „Осиромашени уранијум”. У суботу нас очекују Милица Павловић и Саша Матић, док ће у недељу свирати „Банда дрвена”. Сигуран сам да ћемо сви, заједно са гостима нашег града, уживати“, истакао је Лукач, пренео је Танјуг.

Четвородневни програм манифестације и ове године ће бити разноврстан и прилагођен свим генерацијама.

В.д. директорке Туристичке организације Кикинде Јасмина Миланков рекла је да четвртак дан који традиционално почиње програмом за децу, играма са лудајом и проглашењем најлепших ликовних и литерарних радова.

Петак је резервисан за „Карневал предшколаца“, што је најлепши начин да се пошаље порука да су „Дани лудаје” породична манифестација, рекла је она и истакла да је централни дан манифестације, у суботу, предвиђен „Банатски фруштук“ и „Гостинска соба”, где ће се представити културно-уметничка друштва из Србије и иностранства, а тада је и такмичење за избор најтежег и најдужег плода.

У недељу ћемо такође имати „Банатски фруштук” и очекујемо много гостију из Румуније, додала је Миланков.

Ministarka pravde Maja Popović posetila Jasenovac

Преузмите андроид апликацију.