Početna > Srbija
Srbija

Danas ujutro magla, po podne razvedravanje, temperatura do 13 stepeni

U Srbiji će ujutro na severu i zapadu zemlje, kao i po kotlinama, biti magle, dok se u ostalim krajevima očekuje niska oblačnost.
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Magla i niski oblaci će se mestimično zadržavati tokom prepodneva, dok se postepeno razvedravanje očekuje u drugom delu dana, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U Negotinskoj Krajini i na planinama u toku celog dana biće pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, severozapadni, u Negotinskoj Krajini još ujutro jak, dok će krajem dana vetar biti u skretanju na slab jugoistočni. Najniža temperatura od minus 4 do plus 3 °C, a najviša od 7 do 13 °C.

Uveče i u toku noći po kotlinama, dolinama i u nizijama doći će ponovo stvaranje magle.

U Beogradu će ujutro biti magla, koja će se u pojedinim delovima grada zadržavati pre podne. Od sredine dana pretežno sunčano. Vetar slab, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 1 °C, a najviša oko 9 °C. Uveče i u toku noći doći će do ponovnog stvaranja magle.

Prema prognozi za narednih sedam dana, U četvrtak ujutro u većem delu zemlje će biti magle, koja će se po kotlinama, dolinama reka i u nizijama zadržavati tokom prepodneva. U ostalim krajevima očekuje se pretežno sunčano i još malo toplije sa dnevnom temperaturom do 14 °C.
Od petka do nedelje biće umereno oblaćno i toplo uz pojaćanje zapadnog i jugozapadnog vetra, a kratkotrajna kiša očekuje se tek ponegde na severoistoku Srbije. Maksimalna temperatura od 13 do 19 °C.
Na planinama se očekuje intenzivnije topljenje snežnog pokrivača.

U nedelju uveče na severu, a u toku noći i u ponedeljak i u ostalim krajevima zemlje doći će do prolaznog naoblačenja s kišom uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar.

Od utorka se u Srbiji očekuje suvo vreme, uz delimično razvedravanje i ponovo toplije.

Vučić danas uručuje odlikovanja povodom Dana državnosti

Preuzmite android aplikaciju.