Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Данас у Новом Саду: Хајде да се овог последњег дана октобра смејемо до суза (Понедељак 31. октобар)

Летње рачунање времена се званично завршило у недељу у 3:00 сата. У недељу смо могли да видимо да дан краће траје. Сунце је зашло у 16:32, дан је трајао 10 сати и 15 минута, а ноћ је трајала 13 сати и 45 минута. Можда вас то мало депримира, али треба гледати  са позитивне стране, имамо више сати за ноћне проводе.
Фото: Градске инфо

А овог понедељка забаве у нашем граду има, на вама је да изаберете како ћете провести овај магловити понедељак. Након магловитог јутра очекује нас највиша дневна температура 20 степени и сунчан и ведар дан.

Ево шта вас још очекује овог понедељка у Новом Саду:

Представа Мидлсекс биће изведена у 19.30 часова у Српском народном позоришту.

Фото: Градске инфо

Засновано на причи о трима генерацијама грчких емиграната у Америци 20. века, који чине породицу у којој је рођено дете хермафродит. Мидлсексом се отвара питање идентитета.

Поред ове фантастичне представе која оставља без даха можете погледати и представу Берлински зид (Кад се ми мртви заиграмо живих) од 20.30 часова на Камерној сцени Српског народног позоришта.

Берлински зид подигнут 1961. године, дуг више од 155 километара, срушен 1989. уз тресак који одјекује и данас, мењајући физиономију света. Хубач не прави представу о последицама пада Берлинског зида, него о овим мањим, па и оним још мањим, пажљиво зиданим у самим људима, истих националности, па и истих породица, дакле о зидовима који укидају смисао и логику самог живота, претварајући све за шта се боримо у спржени, јалови камен.

У свечаној сали НИС-а, од 20:00 часова можете погледати представу „Сокин и Босина“

Волите ли своју ташту ? Волите ли своју свекрву ? Вероватно обожавате њихове савете, уживате у испуњавању њихових жеља и очекивања и сањарите о задовољењу њихових животних потреба. Ако је тако, сигурно би уживали да вам заједно дођу у посету ? На продужени викенд. А на читав живот ? Ако је за вас остварење таквог сна немогуће, можете да проживите такво искуство заједно са јунацима представе, смејући се при том док вас вилице не заболе.

Герила бар је новосадски паб који постоји од 2007. и један је од најпосећенијих локала тог типа у граду. Викенди су резервисани за свирке ауторских и ковер бендова и наступе ДЈ-ева различитих музичких жанрова, док се радним данима приређују вечери стенд уп комедије. Тако и овог понедељка у Герили се можете смејати до суза. Очекује вас „Војвођански Stand up Show“ у 20:30 часова.

Фото: PrtSc/Facebook

Поједине улице ће остати без струје због планираних искључења. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Dešavanja u Novom Sadu u novembru mesecu

Преузмите андроид апликацију.