Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Danas na Sretenje, sreću se zima i leto! Da li će zima u Novom Sadu potrajati još 6 nedelja? (sreda, 15. februar)

Sretenje Gospodnje se kod hrišćana slavi na 40 dan od Božića. Srpska pravoslavna crkva slavi ovaj praznik 15. februara po gregorijanskom kalendaru. Sretenje se slavio kao Dan državnosti Srbije do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, da bi u Srbiji ponovo počeo da se slavi od 2002. godine.
Foto: Gradske info

U našem narodu postoji verovanje da se na Sretenje sreću zima i leto. Naime, veruje se da će medved danas odrediti kakvo nas vreme čeka u narednom periodu. Ako na Sretenje bude dan, a medvedi se uplaše od sopstvene senke, vrate u zimski san, veruje se da će zima potrajati još šest nedelja. Ako ne vidi senku, izaći će iz svojih pećina da potraže hranu i zima je gotova. Ostaje nam da u toku dana vidimo šta će se desiti i kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu.

Danas nas očekuje vedar dan, najniža dnevna temperatura će biti 2 stepena, a najviša dnevna 13 stepeni.

Kako danas praznuje cela Srbija, i mi u Novom Sadu praznujemo, većina nas neće raditi dva dana i možemo lepo da uživamo sa porodicom i prijateljima.

Praznični dani donose i neke izmene u naš grad. Autobusi će saobraćati po izmenjenom redu vožnje i mnoge ustanove i preduzeća će raditi po izmenjenom radnom vremenu.

Istražili smo za vas kako da provedete ovaj praznični dan i da sakupili sve važne informacije o radu ustanova i preduzeća.

JGSP “Novi Sad“ obaveštava putnike da će autobusi 15. i 16. februara (Dan državnosti Republike Srbije) saobraćati po redu vožnje za nedelju.

Javno preduzeće  ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ informiše javnost da će tokom predstojećeg praznika  Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije  u sredu, 15. i četvrtak, 16februara 2023. godine objekat raditi prema  rasporedu za radni dan.

Foto: Gradske info
Bazen:

6.30-7.30 – biznis smena

9.30-11.00/ 11.30-13.00/ 16.30-18.00 / 19.30-21.00

Ledena dvorana:

10.30-12.00 / 18.00–19.30

Objekat će biti otvoren, a trgovački i sportski prostori radiće prema redovnom rasporedu.

U sredu i četvrtak, 15. i 16. februara, povodom Dana državnosti, Muzej Vojvodine će biti otvoren za posetioce od 11 do 18 časova.

Foto: Gradske info

Ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

Iskoristite priliku i uživajte u stalnoj postavci Muzeja Vojvodine i aktuelnim tematskim izložbama: Boško Petrović – skice za velika dela i Ljubav pod maskama – karnevalski kostimi Vesne Jakić.

Posle mnogo vremena, ponovo se organizuje Balašević kviz! Broj mesta je ograničen, tako da požurite sa prijavama.

Kviz će se održati u sredu, 15. februara od 19:30 časova u TC Merkator u Kafa baru.

Foto: PrtSc/Facebook.com

Većina pitanja će biti direktno vezana za same pesme i tekst istih, ali u obzir mogu doći i drugi detalji i zanimljivosti.

Ekipe sastavljene od 3 do 5 igrača se dogovaraju i na formular upisuju odgovore na pitanja koja će ići na tv-u

Za najbolje ekipe je obezbeđene su nagrade!

Kotizacija iznosi 200 dinara po učesniku.

Sve je krajnje opušteno i nema blamiranja.

Napomena:

Pošto je broj mesta ograničen, prijava ekipe je obavezna i nju možete učiniti na broj 069/1000-400.

Predstava Dragana Marinovića Mace „Kakva ti je žena, takv ti je život“ 15. i 16. februara u Srpskom narodnom pozorištu.

Predstava „Kakva ti je žena, takav ti je život“ će vas naterati da razmislite dobro o sebi i o svetu koji vas okružuje, jer mi smo generacije koja ne želi vezu.

Foto: Gradske info

Listamo po aplikacijama u nadi da ćemo pronaći onu pravu osobu. Želeli bismo poručiti svoju srodnu dušu preko interneta, čitamo „Pet načina kako da znaš da mu se sviđaš“ i „Sedam načina kako da je osvojiš“ misleći da možemo programirati osobu za vezu kao projekat na internetu. Ipak, mi smo ti koji ne žele vezu.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta ili ih možete rezervisati online putem sajta pozorišta, pa ih preuzeti kasnije na blagajni.

Ako vam je do đuskanja i provoda danas onda pravac u KC Lab. U Labu večeras je „Jam u sredu“.

Očekuj te kao i do sad, spontano muziciranje koje će da traje oko četiri sata. Inače sluša se sve i svašta, a na repertoaru će se naći rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme.

Ponesite svoj instrument i pridružite se džemu.

Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije, vokali, a moguće i još poneki instrument.
Svrha događaja je da se družimo, sviramo, steknemo nova poznanstva, naučimo nešto jedni od drugih i da stvorimo dobru energiju.

U Brauhausu provedite veče uz Aleksandru Milošević i Nikolu Vasiljevića. Informacije i rezervacije: 021 30 10 477.

Uživajte!

Šta je „vejp“ i zašto je toliko popularan među mladima?

Preuzmite android aplikaciju.