Почетна > Србија
Србија

Дачић: Зашто су неки против параде,10 година није било сукоба

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић Дациц:Засто су неки против параде,10 година није било сукоба рекао је да не види зашто су појединци у Србији били против Европрајда када током одржавања Параде поноса у Бограду у претходних 10 година није било сукоба.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Дачић је на ТВ Пинк оценио да су многи политичари искористили одржавање Европрајда у Београду као на тему која може да им донесе политичку корист.

„Не видим зашто је неко против одржавања Параде поноса. Био сам министар унутрашњих послова када је била дозвољена и када није била дозвољена. Када је дозвољена били су огромни сукоби, али 10 година није било сукоба“, рекао је Дачић.

Он је навео да право на окупљање постоји јер су о томе донети закони, али је указао на то да декаденција у виду скрнављења верских обележја не може толерисати.

Сматра да је учесник Европрајда који је носио венац са трњем на глави алудирајући на Исуса, чиме је омаловажавао верска обележја, требало да буде ухапшен, као што је ухапшен и мушкарац који је ударио полицајца.

Brnabić: Dan protekao bez većih incidenata, bilo angažovano više od 5.000 policajaca

Преузмите андроид апликацију.