Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Дан протекао без већих инцидената, било ангажовано више од 5.000 полицајаца

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је на конференцији за новинаре поводом Европрајда да је дан протекао без већих инцидената. Било је ангажовано, како је навела, око 5.200 припадника МУП-а, а њих десет је лакше повређено. Приведене су 64 особе.
фото: Танјуг/Сава Радовановић

Ана Брнабић je на конференцији за новинаре поводом Европрајда у Београду изразила своју личну захвалност и захвалност Владе Србије свим грађанима, или великој већини грађана Србије и Београда, јер су показали толеранцију и разумевање, и на првом месту бригу према држави.

„Разумели су све оно о чему смо причали последњих две недеље, позивали и на стабилност и на јединство“, подсетила је премијерка.

У овом тренутку, како је истакла, највећи број грађана Србије је то послушао.

„Захваљујући пре свега њима, имали смо дан који је протекао без већих инцидената, у миру и ја сам на то веома поносна“, навела је премијерка.

Посебно је захвалила сивм припадницима Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције, јер су обезбедили да Београд буде сигуран град.

„Морам да кажем да то заиста није био велики број инцидената, нити велики број људи који је правио инциденте“, истакла је премијерка.

Лакше повређено 10 полицајаца, било ангажовано 5.200

Било је ангажовано, како је навела, око 5.200 припадника Министарства унутрашњих послова на улицама Београда.

„Имамо нажалост 10 полицајаца лакше повређених“, рекла је Брнабићева и додала да је пет возила интервентне полиције оштећено и да је укупно 64 лица приведено.

„Имали смо само два инцидента. То је био сукоб са одређеним групацијама на Славији, на углу Краља Милана и Ломине, и сукоб са одређеним групацијама у Карађорђевом парку. Припадници Министарства унутрашњих послова су реаговали и решили проблем, обезбедили да се инциденти даље не шире“, истакла је премијерка.

Vučić: Srbija je danas mnogo bogatija

Преузмите андроид апликацију.