Почетна > Србија
Србија

Дачић: Ђукић Дејановић један од најозбиљнијих кандидата за министра просвете

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је Славица Ђукић Дејановић један од најозбиљнијих кандидата за министра просвете.
Фото: Танјуг/AP/Burhan Ozbilici

Дачић је за портал РеалноСРБ.рс истакао да је Славица Ђукић Дејановић била једини редовни професор и шеф Катедре за психијатрију, као и продекан за међународну сарадњу Медицинског факултета у Крагујевцу, и додао да је од стране студената четврте године студија Медицинског факултета 2007. године била проглашена најбољим предавачем.

Према речима Дачића, Ђукић Дејановић је аутор и коаутор преко 200 научних и стручних радова, седам књига, два уџбеника за студенте редовне наставе и један је од аутора три уџбеника за студенте после дипломске наставе.

Министар спољних послова рекао је да ће Социјалистичка партија Србије предложити премијерки Србије Ани Брнабић име новог министра просвете.

„Премијерка Србије Ана Брнабић мора у наредних 14 дана да званично предложи новог министра просвете“, додао је Дачић и нагласио да ће СПС дати предлог премијерки, имајући у виду да је ово министарство припадало његовој странци.

Бранко Ружић је поднео оставку на место министра просвете након трагедије која се десила 3. маја у школи „Владислав Рибникар”, а његова оставка званично је констатована ове недеље у Скупштини Србије.

Školska godina se završava 6. juna u svim školama u Srbiji

 

Преузмите андроид апликацију.