Почетна > Србија
Србија

Школска година се завршава 6. јуна у свим школама у Србији

Фото: Танјуг/Раде Прелић

У саопштењу се наводи да је наш образовни систем створен са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свесне и одговорне појединце.

У овом тренутку, наводи се на сајту Владе Републике Србије, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу.

Школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе. У том периоду могу се реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности.

Битно је напоменути да ће сви ученици који не буду задовољни својим успехом, добити прилику да до 20. јуна поправе оцене на лични захтев.

Основна огледна школа „Владислав Рибникар“ ће остати школа. Она ће бити реконструисана и током процеса реконструкције биће изграђен меморијални део у знак сећања на децу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност.

Након обављеног ванредног инспекцијског надзора у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“, потврђена су сазнања Центра за социјални рад, Министарства просвете и Министарства за бригу о породици, да у овој школи није било вршњачког насиља у односу на малолетног К. К.

 

Danas je Međunarodni dan dece

 

 

 

Преузмите андроид апликацију.