Почетна > Србија
Србија

Дачић честитао лунарну нову годину кинеским званичницима

Министар спољних послова Ивица Дачић упутио је честитке поводом лунарне Нове године министру спољних послова Кине Ћин Гангу и министру Међународног одељења Централног комитета Комунистичке партије Кине Лиу Јианчау, са поруком да је Србија спремна да и у овој години вредно ради са Кином на свим пољима и тако потврди чврсте и пријатељске везе са том земљом.
Фото: Танјуг/ Милош Миливојевић

„Пријатељском народу Кине и Вама лично упућујем најсрдачније честитке поводом лунарне Нове године. Желим вам да година зеца донесе мир, благостање и даљи напредак Народне Републике Кине и њеног народа, а нарочито да у овој години још више продубимо велико пријатељство и сарадњу наше две земље“, наводи се у честитки Дачића, који је и први потпредседник Владе Србије.

Како је саопштено из Министарства спољних послова, Дачић је истакао да је Србија спремна да и у овој години вредно ради са Кином на свим пољима и да тако потврдимо чврсте и пријатељске везе које смо остварили у претходним годинама.

„Нека година зеца буде и година заједничких успеха Кине и Србије у ширењу наше стратешке и пријатељске сарадње у заштити међународног мира и сарадње, као и наших тесних економских, политичких и културних односа. Са великим задовољством очекујем наше што скорије сусрете, као прилику да и лично пружимо допринос даљој сарадњи наше две пријатељске земље“, навео је Дачић.

Orlić čestitao Lunarnu novu godinu predsedniku Svekineskog narodnog kongresa

Преузмите андроид апликацију.