Zašto služe hleb u restoranu pre jela koje smo naručili? Iako većina nas nikada nije razmišljala o razlogu za ovu praksu, postoji značajan razlog zašto se ovo pravilo poštuje.
Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada.
Drugo, hleb ili bilo što slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada.
Jednostavni ugljeni hidrati pokreću proizvodnju insulina, što vas čini gladnijim nego što ste bili ranije, a najverovatnije nećete osećati sitost od hleba.
Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaleteli.
Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare.
To je i znak gostoprimstva. Kada poželite dobrodošlicu ljudima u svoj dom ili restoran, dajte im hleb da znaju da su dobrodošli.
Ova tradicija je opstala do danas.
Kada sednete za sto u restoranu, obično ste gladni, ali može proći neko vreme dok hrana ne stigne.
Umesto da ostavite goste da sede praznih ruku, gladni i da gledaju kako drugi gosti uživaju u hrani, stavljanje hleba na sto u pripremi za dolazak obroka čini ih srećnim i sprečava ih da postanu nepodnošljivi.
Iako su neki restorani počeli da ga naplaćuju, skoro svaki restoran će vam u nekom trenutku, između sedenja za stolom i serviranja glavnog jela, doneti hleb.
Nije li smisao restorana da vas natera da trošite novac na hranu, a ne da se besplatno zasitite pre nego što vam obrok i stigne.
Evo koliko nedeljno treba da hodate ako želite da živite duže
Preuzmite android aplikaciju.