Одређени рецепти захтевају да састојци као што су јаја, јогурт, крем сир, путер и млеко буду на собној температури, али многи људи занемарују овај корак.

Ипак, постоје ваљани разлози зашто то не бисте требали учинити. Ако рецепт захтева састојке собне температуре, користите састојке собне температуре.
Ово се не може заобићи и ако користите хладан путер или хладна јаја када би требало да буду собне температуре, ваш рецепт неће испунити свој потенцијал и неће имати укус какав би требао.
Када су на собној температури, јаја, путер и други млечни састојци формирају емулзију која задржава ваздух.
Док се пече у рерни, тај ваздух се шири и ствара прозрачно тесто. И не само то, састојци на собној температури се спајају веома лако јер су топлији, стварајући беспрекорно тесто са уједначеном текстуром.
Хладни састојци се не спајају тако лако, што резултира грудастом глазуром и густом текстуром пецива.
Ако рецепт захтева собну температуру или отопљени путер, остали састојци такође треба да буду собне температуре, осим ако је у рецепту јасно наведено да не би требало да буду.
Зато увек читајте оригиналне рецепте.
Многи су се питали како да доведу ове састојке на собну температуру када смо у журби.
Нажалост, нисмо постигли брзо решење. Једноставно извадите ове састојке из фрижидера око сат времена пре него што почнете да припремате посластице како би биле спремне за најуспешнији рецепт.
Namirnice i navike koje su odlične za koncentraciju i pamćenje
Преузмите андроид апликацију.