„Једна јабука дневно тера доктора из куће“, изрека је која указује да конзумација једне јабуке дневно има велику корист за наше здравље. Али знате ли зашто је то тако?
Јабука у просеку садржи 26 грама протеина, 81 грам угљених хидрата и 40 грама дијететских влакана, а не садржи ни масти ни холестерол.
Такође ће нам обезбедити важне витамине и минерале као што су калцијум, калијум, ниацин, фолна киселина, тиамин, витамини А, Ц, Е и К.
Јабуке су богате флавоноидима и фитокемикалијама, снажним антиоксидансима који се боре против слободниһ радикала који могу изазвати оштећење ћелија.
Једноставни шећери, глукоза, фруктоза и сахароза из јабука дају енергију, па је ово воће одличан избор када сте гладни или имате низак шећер у крви.
Јабука је такође одличан извор гвожђа, које помаже у повећању нивоа хемоглобина у крви и лечењу анемије.
Он не само да регулише број црвених крвних зрнаца у телу, већ и обезбеђује одговарајућу оксигенацију есенцијалних органа. Јабуке су богате витамином Ц и антиоксидативним једињењима и протеинима који јачају имуни систем.
Они такође помажу у детоксикацији тела и побољшању општег здравља.
Људи који редовно пију сок од јабуке имају мањи ризик од развоја астме и астматичниһ напада, показало је истраживање.
Једење јабуке на празан стомак смањује ризик од развоја дијабетеса типа 2 за 29 процената.
Преузмите андроид апликацију.