Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате у којој земљи је забрањено пуштање воде у тоалету после 22 сата?

Нико вас не може спречити да користите тоалет усред ноћи. Међутим, након нужде, немојте пуштати воду у тоалету. Или је барем тако ако живите у изнајмљеном стану са танким зидовима у Швајцарској.
Фото: Pixabay/Tama66

У већини прописа за станаре у стамбеним зградама у Швајцарској стоји да се мора поштовати кућни ред и да се комшије не смеју узнемиравати између 22 и 7 сати. Кућни ред се разликује од зграде до зграде, а листа забрањених активности варира у зависности од дебљине зидова у згради, броја станова и профила станара.

Многе бучне активности могу се наћи на листи забрањених активности, на пример грађевински радови, забаве, свирање неког инструмента или усисавање.

Ако живите у згради са танким зидовима, то може бити и повлачење воде у тоалету.

Интернетом круже приче да је правило о непуштању воде у тоалету после 22 сата урбани мит који нема много везе са стварношћу, поготово ако живите у стану са више људи.

Када живите у стану са више људи, морате да пустите воду у тоалету, иначе толико смрди да и муве почну да кашљу, нашалио се један од станара који живи у изнајмљеном стану у Швајцарској и додао: „У мојој згради није дозвољено слушати гласну музику после 21 сат, разговарати телефоном осим у хитним случајевима, правити буку, забијати ексере у зид, пустити пса да гласно лаје, укључити веш машину и слично. Али пуштање воде у тоалету је неопходно.“

Списак забрањених активности у стамбеној згради обично се наводи у уговорима о закупу станова, а станари су дужни да их потпишу и пристану на њих пре усељења.

На овај начин нико није приморан да ради нешто са чиме раније није упознат. Најбољи начин да се објасни ситуација са вечерњим повлачењем воде у тоалету у Швајцарској?

Није противзаконито повлачење воде у тоалету, али такође није противзаконито да агенција за изнајмљивање у име власника зграде ставља таква ограничења у закуп и кажњава станаре који се не придржавају правила, посебно у старијим зградама.

Da li ste čuli za meduza-roditeljstvo? Ima više mana nego prednosti

 

Преузмите андроид апликацију.