Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате шта значи симбол троугла на етикети гардеробе?

Да ли знате шта значе симболи на етикетама одеће? Оне могу бити прилично збуњујуће, тако да вађење омиљеног одевног предмета из машине за прање веша може постати непријатно искуство.
Фото: Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Вероватно вам се бар једном догодило да је мајица из машине за прање веша изашла изгужвана, оштећена или растегнута, понекад чак и испране боје.

Просечна етикета садржи неколико симбола, попут оног за ручно прање, који долази у облику посуде и руке.

Ту је и посуда са тачкама, која говори да ли треба да користимо хладну (једна тачка), млаку (две тачке) или топлу (три тачке) воду.

Укрштена посуда значи да предмет уопште не треба да перете, али би било најбоље да га однесете на хемијско чишћење када се запрља.

Познати су нам и симбол у облику пегле који означава да ли одећа може да издржи такав третман и они који говоре да ли и на који начин можемо да сушимо одећу.

Међу познатим симболима на појединој одећи можемо приметити троугао у разним облицима. Овај симбол се односи на бељење одеће, а у наставку прочитајте шта значе његове варијанте.

Празан троугао каже да можете користити било коју врсту избељивача на тој одећи.

Троугао испуњен дијагоналним линијама значи да можете користити само избељивач без хлора.

Испуњен и укрштен троугао нам говори да не смемо да користимо никакве избељиваче на том комаду одеће како га не бисмо уништили.

Šta se dešava ako dugo ostavite mokru odeću u mašini za pranje veša?

Преузмите андроид апликацију.