Људи који често воле да иду у ресторане могли би да буду изненађени „хигијеном“ коју крију поједини артикли у угоститељским објектима.
Иако је прво на шта помислите тоалет, у ресторану постоје и друга места која су легло бактерија.
Ако не желите да избегавате ресторане, најбоља опција је да увек имате при руци средство за дезинфекцију.
Шејкери за со и бибер
Контејнери за зачине су место где се скупља много бактерија. Бактерије воле бибер, а истакао је и да угоститељи ретко перу ово посуђе.
Кришке лимуна
Глобална студија доказала је да су у два од свака три ресторана на свету кришке лимуна тестиране у лабораторији прекривене бактеријама које изазивају болести, укључујући и фекалне бактерије. Зато радије избегавајте лимун у ресторанима.
Прибор за јело
Иако се прибор за јело пере након сваке употребе, бактерије могу преживети прање руку. Честице бактерија преживљавају различите методе прања, али да у мањим количинама те бактерије нису опасне.
Јеловници
Људи често додирују меније пре него што оперу руке у ресторану. Гости након употребе менија треба да користе дезинфекционо средство за руке, јер јеловници могу да садрже до 185.000 бактерија по квадратном центиметру.
Седишта и столице за храњење беба
Једна од најзагађенијих ствари у ресторану су столице за бебе. Тестови на беби столицама у 30 ресторана открили велику количину бактерија.
Najčešće greške zbog kojih pica nije naročito ukusna kada je pravite kod kuće
Преузмите андроид апликацију.