Zaboravite na komplikovane recepte i brojne dodatke, jednostavnost i kvalitet će postići najbolji rezultat.
Paradajz sos je osnovni, ali izuzetno popularan sos za testeninu koji ulepšava svaki obrok.
Tajna najboljeg sosa leži u jednoj reči, jednostavnosti.
Jednostavan sos punog ukusa
Mnogi ljudi koriste gotove sosove, ali većina kuvara tvrdi da za tim nema potrebe. Sos od paradajza je tako jednostavan za pravljenje, i mnogo jeftiniji od kupovine u prodavnici sa puno (nepotrebnih) aditiva.
Sos od samo tri sastojka
Da biste pripremili ovaj savršen paradajz sos, potrebna su vam samo tri osnovna sastojka: paradajz, luk i puter.
Naravno, ne zaboravite prstohvat soli koji će dodati pravi ukus. Proces je iznenađujuće jednostavan. U tiganj dodajte polovinu crnog luka, ali ga nemojte seckati, već ga stavite u šerpu gde će polako puštati aromu dok se kuva.
Dodajte malo putera i brzo propržite luk na puteru. Zatim dodajte paradajz i ostavite da se sos kuva oko 45 minuta na srednjoj vatri.
Tajna je sporo kuvanje
Ključ savršenog paradajz sosa nije seckanje crnog luka, već da se sastojci polako kuvaju. Na ovaj način se ukusi potpuno mešaju i razvijaju svoju punu aromu. Luk, koji je ceo, dodaje slatkoću, a puter daje sosu svilenkastu teksturu.
Kuvanje može biti jednostavno ako se fokusirate na kvalitetne sastojke i pravilno ih koristite.
Ovaj paradajz sos je odličan izbor za sve vrste testenina.
Ovim sosom možete lako impresionirati svoje goste ili začiniti obično veče kod kuće. Za pripremu je potrebno manje od sat vremena, a sastojke verovatno već imate kod kuće.
Ovaj sok piju svi najbolji sportisti na svetu, vreme je da i vi počnete da ga pijete
Preuzmite android aplikaciju.