Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли витки људи мање једу или више вежбају?

Дуго се сматрало да се природно витки људи више крећу, па могу да једу шта хоће. Међутим, истраживачи су открили да је тачно супротно, они заправо вежбају и мање једу.
Фото: Pixabay/kalhh

Проучавајући исхрану и нивое енергије 150 веома мршавих људи и упоређујући их са 173 особе нормалне тежине, научници су закључили да су природно мршави људи имали 23 одсто мање физичке активности и проводили више времена седећи или лежећи.

Такође, јели су 12 одсто мање хране. Студија је трајала две недеље.

Такође су открили да мршавији људи имају бржи метаболизам у мировању, што им је помогло да сагоре више калорија ван физичке активности од просечне особе.

Резултати су били право изненађење. Често када људи разговарају са веома мршавим особама чују да једу шта год и кад год желе.

Али истраживање је показао да заправо једу много мање од људи у опсегу нормалног индекса телесне масе (БМИ). 

Истраживачи ове студије су се бавили проучавањем метаболизма мршавих људи, као и њихове функције штитне жлезде, генетике и других аспеката, и већ су пронашли неке генетске дефекте који би могли помоћи да се објасне зашто ови људи теже добијају на тежини.

Резултати истраживања сугеришу да се природно мршави људи могу извући ако не вежбају превише, на основу њихове ниске телесне тежине и нижег апетита, јер су у студији показали нижи лош холестерол од људи нормалне тежине.

Evo kako da najlakše ubijete želju za slatkišima!

Преузмите андроид апликацију.