Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли сте знали да жене диктирају трендове у ауто индустрији? Ево шта им је пресудно за избор аутомобила

Жене нису занемарљива категорија када је реч о аутомобилима.
Фото: Pexels/Sachith Ravishka Kodikara

Већ је научно доказано да жене уопште нису тако лоши возачи, већ напротив да су статистички бољи возачи од већине мушкараца.

Постоје значајне разлике у посматрању аутомбила пре свега због чињеница да их жене посматрају као превозна средства.

Ипак, наравно да жене никада неће пристати да возе баш савкакав аутомобил јер постоје многи критеријуми којима се оне воде приком одабира, а највише се то односи на естетику самог аутомобила.

Жене пре свега преферирају возило које је приступачно, има довољно простора за смештај свих потребних ствари, које је економично када је у питању потрошња горива и које пружа мининум сигурности.

Жене аутомобил не посматрају као “љубимца”, а избор свог возила базирају на естетици и визуелном осећају који аутомобил пружа. Важна ствар је форма, линија и боја. Оно на шта посебно обраћају пажњу јесте унутрашњост, која мора бити лепих линија, као и да боја седишта буде уклопљена са бојом каросерије.

Наравно, јасно је да жене желе аутомобил који је лак за вожњу и уз то да има све погодности које им могу учинити животе једноставнијим.

Жене у ауто индустрији

Занимљиво је то да су најновија истраживања покала да жене чешће купују и изнајмљују аутомобиле него мушкарци, па постоје они који тврде да лепши пол заправо и диктира трендове у аутомобилској индутрији.

Ако погледате светске сајмове аутомобила, видећете да најпознатији произвођачи аутомобила све чешће нуде пинк, љубичасте или циклама каросерије. Интересантно је и да жене све више бирају јаке и брзе аутомобиле, односно да се све мање „плаше“ да седну у велики ауто, који има јак мотор и велику потрошњу.

Zašto je ženama hladnije od muškaraca?

Преузмите андроид апликацију.